Logo

Hummerfrikassé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hummerfrikassé 

 
Forret Aftensmad Hovedret Arbejdstid: ca 1 time Kogetid i alt: ca 25 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Hummerfrikassé:
2 levende hummere (à 500-600 g)
2 spsk olie
2 skalotteløg
1 gulerod
2 tomater
½ dl cognac
1 dl (halv)tør hvidvin
2 dl fiskebouillon eller vand
30-40 g (usaltet) smør
hummerrogn (koral) og/eller 1 tsk konc. tomatpuré
1 dl piskefløde salt
hvid peber
Endvidere:
400 g majroer
250 g broccoli
100 g perlebønner (haricots verts)
brøndkarse eller dild eller fennikelgrønt
*
Sådan laves Hummerfrikassé:
1. Stik en tung, skarp kniv mellem hummerens øjne og flæk hovedet, så dør den omgående.

 
2. Del hummerne på langs med et snit fra hovedets underside og hele vejen ned mellem dens ben.
Fjern den hårde mavesæk, som sidder helt fremme, lige bag øjnene.
Fjern også tarmen, den mørke streng, der går midt gennem halen.

 
3. Knus forsigtigt skallerne på kløerne med et let (hammer)slag eller brug en nøddeknækker.
Del hummerne i hoved- og halestykker.

 
4. Pil skalotteløgene og skræl guleroden. Skær begge dele i terninger.

 
5. Varm olien i en pande med høje sider (sauterpande) eller i en tykbundet gryde.
Vend hummerstykkerne heri over kraftig varme, til skallerne er blevet smukt røde.
Kom løg og gulerod i og vend kort.

 
6. Hæld cognacen ved og lad den koge ind nogle min, til alkoholen er fordampet og smagen koncen­treret.
Eller sæt en tændstik til og flamber. Lad flammerne dø ud.
Dæmp varmen.

 
7. Skær tomaterne i kvarte og kom dem i panden (gryden) sammen med hvidvin og fiskebouillon eller vand.
Lad det koge under låg for svag varme i 6-7 min.
Tag hummerhaler og kløer op og kog yderligere 6-7 min.

 
8. Pil hummer kødet ud af skallerne.
Knus skaller og ben i en morter.
Kom det tilbage i gryden og lad det koge småt ca 10 min. under låg.

 
9. Gnid smør og hummerrogn (koral) og/eller tomatpuré sammen og rør det i gryden.
Lad det koge op og tilsæt så fløden.
Kog nogle min. under omrøring.

 
10. Passer grydens indhold gennem en sigte og kom det tilbage i gryden.
Smag til med salt og peber og lad saucen koge lidt ind uden låg, til den tykner let.
Rør af og til.

 
11. Skræl maj roerne og skær dem i passende stykker.
Kog dem 5 min i letsaltet vand, lad dem dryppe af og læg dem i en varm skål.
Dæk med et viskestykke, så de holder sig varme og tørre.
Skyl og del broccolien i små buketter.
Kog dem 2 min i letsaltet vand, hæld det fra og læg dem i skålen til majroerne.
Nip om nødvendigt bønnerne og kog også dem 3-4 min i letsaltet vand.

 
12. Skær hummerkødet i skiver og varm dem i saucen.

 
13. Anret hummerstuvningen i et varmt, halvdybt fad og læg grønsagerne ved.
Pynt med brøndkarse, dild eller fennikelgrønt og server straks med Flûtes, Baguette eller Croûtoner til, hvis retten fungerer som forret.
Skal den være hovedret, kan den ledsages af løse ris, gerne delvis med vilde ris.

 
Tips: Se evt. Fiskebouillon. Andre grønsager kan bruges, fx ærter og små gulerødder.
Hummerens rogn kan deles i to faser: den, den bevarer i kroppen, og de »lagte« æg, som hænger under bagben/ hale.
Begge dele kan spises, og bliver i øvrigt koralrøde ved kogning, deraf navnet koral, der ofte bruges om hummerrogn.

 
Se alle de bedste opskrifter med Hummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 10.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her