Logo

Fromage-soufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fromage-soufflé 

 
Dessert. Arbejdstid: 20 min. Afsvalingstid: 2 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 8 personer

 
# Ingredienser til Fromage-soufflé:
7 blade husblas
6 æg
275 g sukker (3,25 dl)
saften af 2 citroner
reven skal af 1 usprøjtet citron
3,5 dl piskefløde

 
Pynt:
1,5 dl piskefløde
2 tsk sukker
½ stang vanilje
evt. 8-10 pistacienødder
1 stor souffleskål eller 8 små
*
Sådan laves Fromage-soufflé:
1. Gør kanten på skålen eller skålene 3-4 cm højere ved at lægge et stykke alufolie dobbelt og sætte det omkring kanten.
Fastgør det med tape eller clips.

 
2. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i ca. 10 min.

 
3. Del æggene og pisk blommerne hvide med 2,5 dl af sukkeret.
Tilsæt citronsaft og reven skal.

 
4. Sæt skålen i en gryde med kogende vand (vandbad), der passer om skålen, og pisk, til æggemassen er let og luftig.
Tag skålen fra varmen.

 
5. Tryk husblassen fri for vand og smelt den i vandbad i en lille skål.
Lad den svale, til den er håndvarm.

 
6. Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt ¾ dl sukker.
Fortsæt med at piske et minuts tid, til blandingen får karakter som marengsdej.
Pisk fløden stiv.
Hæld under kraftig piskning, og i en meget tynd stråle, husblassen i æggemassen.
Pisk, til blandingen er kold.

 
9. Vend flødeskum og »marengsmasse« forsigtigt i soufflémassen.
Sørg for at få vendt godt.

 
10. Hæld soufflémassen i 8 små skåle eller en stor og stil desserten på et svalt sted et par timer.

 
Pynt:
11. Pisk fløden stiv med sukkeret.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland dem med flødeskummet.
Kom vaniljefløden i en flødesprøjte eller klip et hjørne af i en lille plastpose.
Pynt skålen(e) med små fløderosetter og evt. pistacienødder.

 
Tips: Souffleen kan også laves med andre smagstilsætninger. Fx appelsin eller ananassaft fra dåse. Frisk ananassaft kan ikke bruges her, den indeholder et enzym, der nedbryder husblassens virkning.
Souffleen kan laves dagen før. Pynt den lige inden servering.

 
Se flere opskrifter med Fromage
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her