Logo

Fragilité enkel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fragilité enkel 

 
Dessert Bagværk Hjemmebag Kage. Fragilitebunde: Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 30 min. Hviletid, creme: 30 min.

 
# Ingredienser til Fragilité:
100 g hasselnødder (ca 2 dl)
3 æggehvider
80 g sukker (ca 1 dl)
40 g flormelis (3 spsk)

 
Mokka-smørcreme:
1,25 dl mælk
1,25 dl fløde
3 æggeblommer
40 g sukker (ca 3½ spsk)
1 tsk Maizena
½ stang vanilje
½ dl dobbeltstærk, kold kaffe
100 g smør
Bagepapir
*
Sådan laves Fragilité:
Fragilitebunde:
1. Hak nødderne fint, eller mal dem groft.
Rist dem gyldne på en tør pande og lad dem køle af.

 
2. Pisk æggehviderne stive.
Rør sukkeret og flormelissen i nødderne og vend de stiftpiskede hvider i.

 
3. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Fordel nøddemassen i et rektangel over det meste af pladen i en halv cm's tykkelse.

 
4. Bag nøddemassen ved 180 °C i 30 min., de sidste 5-10 min. med åben ovndør, så bunden bliver sprød.

 
5. Befri bunden for papiret.
Lettest ved at lægge fragilitébunden på bordet med papirsiden opad og trække papiret forsigtigt af.
Del bunden i 2 lige store firkanter med en skarp kniv.
Lad dem køle af på en rist.

 
Mokka-smørcreme:
6. Pisk mælk, fløde, æggeblommer, sukker og Maizena sammen i en gryde, helst emaljeret eller af stål.
Aluminium misfarver retter med meget mælk og æg.
Varm det op under piskning og tag det fra varmen, når det tykner før det koger.

 
7. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, skrab kor­nene ud og rør dem i cremen.
Rør også den stærke kaffe i.
Lad cremen blive helt kold.

 
8. Rør smørret blødt og rør og pisk det sammen med mokkacremen, til den fremstår ensartet og smørbar.
Sæt den koldt en halv times tid.
Rør den igennem, straks før den skal bruges.

 
9. Fordel mokka-smørcremen over undersiden af den ene fragilite-halvdel (ikke helt ud til kanterne) læg den anden over, så undersiden af denne vender ned mod cremen, og tryk let, så bundene holder sammen.

 
10. Drys let med flormelis og skær fragiliteen i ca. 6 x 6 cm store firkanter.
Stil kagerne svalt, til de skal nydes.

 
Tips: Mokka-smørcremen kan erstattes af flødeskum af 2,5 dl piskefløde tilsat knust karamel af 50 g sukker.
Server fragilité som »kaffedessert« efter middagen eller server fragilité til desserter med friske bær og frugter. Fragiliteen kan naturligvis også bages i runde bunde som »lagkage«.
 
Ved serveringen kan de små, firkantede fragiliteer toppes med rå ribs, og det er den detalje, som gør kagen til en nordisk specialitet og ikke en fransk.
Fragilité kommer fra Frankrig, og selve navnet hentyder til ordet fragile, der betyder skrøbelig.

 
Se flere opskrifter med Fragilité
 

Se flere opskrifter med Kager
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her