Forvandl fiskefilet, porre og æg til det lækreste
hverdagsmåltid. Det smager skønt. Fiskefileten er en gammel kending - her med nyt tilbehør.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min.
# Ingredienser
400-500 g ferske
eller løsfrosne rødspættefileter
1 æg
rug- eller hvedemel
salt, peber fra kværn
75 g smør
Æggegrønt:
3-4 porrer
salt, peber fra
kværn
4 spsk olie
2 spsk eddike
2 hårdkogte æg
1 spsk finthakket
persille
* Tilberedning
1. Dup
fiskefileterne tørre; frosne fileter skilles ad og tøs op i 5 min.
2. Vend fisken i
sammenpisket æg og derefter i rugmel, der er krydret med salt og peber.
3. Skyl porrerne
grundigt og skær dem i 3 cm store stykker, der koges møre i letsaltet vand (3-4
min.).
4. Lad porrerne
dryppe af. Læg dem i en skål og drys grofthakket æg over.
5. Pisk en marinade
af olie og eddike.
Smag den til med
salt og peber samt finthakket persille.
Hæld marinaden over porrer og æg.
Stil det koldt, mens
fisken steger.
6. Steg
fiskefileterne i smør på en stor pande, evt. ad flere gange, til de er gyldne
og sprøde. Serveres straks med æggegrønt og brød.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.