Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 2-3 min. Lav pris. Let at lave. 4 personer.
# Ingredienser
til Croutoner:
4 store skiver hvidt
(daggammelt) brød
olie eller smør til
stegning
1 fed hvidløg
*
Sådan laves Croutoner:
1. Skær skorpen af
brødskiverne med en meget skarp kniv, ellers kan de smuldre eller miste
faconen.
2. Del store skiver
en gang diagonalt eller skær dem i ønsket størrelse og form, alt efter hvad
opskriften kræver.
I trekanter,
firkanter, cirkler, halvmåner, små eller større, men ikke store.
3. Varm fedtstoffet
godt op på panden.
Smør skal have
bruset af.
Knus et eventuelt
hvidløgsfed ud i fedtstoffet, og lad det varme med uden at branke, så smager
det bittert.
4. Steg brødskiverne
gyldne og sprøde på begge sider ved ret god varme.
Læg dem på
fedtsugende papir.
Tips: Skal croutonerne vente, kan de holdes varme
i en lun ovn for åben ovndør, ellers bliver de bløde.
Server croutoner til
eller i supper, til eller under elegante forretter, fx vagtelbryst eller
snepper o.lign. Centimeter små croutoner kan også bruges som del af en frisk
salat. De skal i/på senest muligt, så de ikke når at blive bløde.
Se alle de bedste opskrifter med Croutoner
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------