En kold, cremet grønsagssuppe, der er et dejligt alternativ
til sommerklassikeren gazpacho. Kog suppen i god tid, og lad den afkøle, inden
den blendes, serveres eller hældes på flaske og tages med på tur. Retten er et
kæmpe hit ✅
4 personer. Arbejdstid: ca 20 min plus kogetid
# Ingredienser
3 store porrer
3 mellemstore kartofler
1 løg
2 spsk olie
8 dl grønsags bouillon
1 laurbærblad
2 timiankviste
2½ dl sødmælk eller fløde 13%
1 håndfuld krydderurter, fx persille, kørvel, brøndkarse
salt og peber
* Tilberedning
1. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt.
2. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern.
Pil og hak løget.
3. Varm olien i en gryde, og svits porrer, kartofler og løg,
til det er gyldent.
4. Hæld bouillon på grønsagerne, og tilsæt laurbærblad og
timiankviste.
Lad grønsagerne simre under låg i ca 20 min, til de er møre.
5. Fjern laurbærblad og timiankviste, og afkøl suppen.
6. Når suppen er afkølet, blendes den med sødmælk og
krydderurter.
Smag suppen til med salt og peber, før den serveres eller hældes
på flasker.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.