Creme Ninon er en yderst delikat suppe med ingredienser som
grønne ærter, champagne og fløde. Server den som forret eller som aftensmad en
kold vinteraften. Retten er hurtig at lave, hvis du har en hjemmelavet
hønsefond klar.
Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser
1 l god, hjemmelavet hønsefond
300 g fine, grønne ærter
1 smule sherry
1 smule citronsaft
1 smule salt
1 smule peber
2,5 dl fløde - laves til flødeskum
2 dl champagne
* Fremgangsmåde
Til denne ret kan det ikke nytte noget at bruge
industriprodukter, man er nødt til at koge sin grundsuppe selv på en suppehøne,
lidt kalveskank og de sædvanlige suppeurter og visk.
Suppen koges ned til den er kraftig og velsmagende, og 1
liter tages fra.
Ærterne bælges - eller posen klippes op – og 300 g ærter
kommes i blenderen med halvdelen af suppen.
Blend grundigt og kom så resultatet ned i resten af suppen.
Smag til med citronsaft, sherry, salt og peber.
Varm suppen op til kogepunktet og hæld den så i en opvarmet
terrin, som bæres ind på bordet.
Det er vigtigt at blende suppen med ærterne så sent som
muligt, da den ellers kan miste sin smukke grønne farve.
Kom flødeskummet i suppen og rør forsigtigt rundt og afslut
med champagnen.
Server straks og drik resten af champagnen til.
INFO: Crème Ninon er en suppe med en base af en kraftig puré
af grønne ærter og tør champagne. Det er aromatiseret med citron og noget tørt
sherry samt salt og peber. Lige inden servering toppes den med lidt flødeskum
og champagne.