Forret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 1½ time Afkøling: 2-3 timer. Let at lave. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Consommé
madrilène:
1,5 l consommé
6 modne tomater (evt. fra dåse) eller 5-6 spsk tomatpuré
1 kvist estragon
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
*
Sådan laves Consommé
madrilène:
1. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske.
Dåsetomater skal bare dryppe godt af.
Passer dem gennem en sigte eller hak tomatkødet fint.
2. Kog consomméen, se Consommé, tilsat estragonkvisten, tomaterne og
de delte hvidløgsfed op ved temmelig svag varme og rør hyppigt, men nænsomt i
starten.
Lad den småkoge
under låg en god time.
3. Si consomméen gennem et fint klæde eller en sigte foret
med pladevat.
(Klæde kan give afsmag afvaskepulver).
Smag til med salt.
4. Lad consomméen blive helt kold. Den skal gelere let.
5. Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær kødet i
meget fine strimler.
Kom det på den kolde suppe, straks før der serveres.
Tips: Kan fryses; holdbarhed: 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Consommé
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------