Denne udsøgte variant på brødbudding stammer fra en
ældgammel opskrift og vil helt sikkert falde i familiens smag. Oplev lidt
gammeldags nydelse
• Kakao giver chokoladesmag uden at tilføre fedt.
• Halvgroft fuldkornsbrød giver flere fibre.
Forberedelse. 10 min. Tilberedning 30 min. 6 portioner
# Ingredienser:
8 skiver hvidt brød
15 g smør
50 g reven blokchokolade
1 æg
2 æggeblommer
1 dl sukker
2 spsk kakao
3 dl mælk
TIL PYNT:
flormelis
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Smør et ovnfast fad, ca. 1 l, med smør.
Skær brødskiverne diagonalt til trekanter.
2. Smør brødskiverne med smør og læg
dem med smørsiden nedad i fadet.
Drys halvdelen af chokoladen over.
Læg resten af brødet ovenpå og drys
resten af chokoladen på.
Pisk æg, æggeblommer, sukker og kakao
sammen i en skål til en ensartet masse.
3. Opvarm forsigtigt mælken til der dannes
bobler i kanten (se Tips).
Pisk forsigtigt mælken i kakao blandingen og
hæld det derefter over brødet.
Lad det stå i 5 min.
4. Tryk brødet ned i væsken og stil det
ovnfaste fad i en bradepande.
Fyld bradepanden med kogende vand
så det står halvt op af siden på fadet (se Tips).
Bag i 30 min til æggemassen er fast.
Server varm eller kold pudret med flormelis.
Forberedelse
Følg opskriften til trin 3 og lad blandingen trække
i op til 4 timer. Fortsæt som anvist i opskriften.
Chokobudding fra ovnen:
Pr. portion: Energi: Kcal 274 = kJ 1150
Kulhydrat 38 g Protein 8 g Fedt 10 g (33%) Fibre 2 g
Tips:
Mælken varmes for at chokoladen skal smelte.
Varm forsigtigt til der dannes bobler i kanten af gryden.
Lad ikke mælken koge, for så stivner æggene
når mælken hældes iblandingen.
Vandbad gør at chokoladebuddingen ikke kommer i
direkte kontakt med ovnens varme.
Fyld ikke bradepanden helt op for så kommer der
vand i buddingen.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.