Logo

Charlotte Royale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Charlotte Royale 

 
Dessert Lagkage. Arbejdstid: 1¼ time. Bagetid, roulade: ca.10 min. Afkøles: mindst 3 timer Svær at lave. Høj pris. (6 personer)

 
# Ingredienser til Charlotte Royale:
Roulade:
3 æg
100 g sukker (godt 1 dl)
130 g hvedemel (godt 2 dl)
1 tsk bagepulver
1,5 dl abrikossyltetøj

 
Fromage:
4 æggeblommer
100 g sukker (godt 1 dl)
2 dl mælk
5 blade husblas
1 stang vanilje
2,5 dl piskefløde
Form: ca. 14 cm
Bagepapir

 
* Tilberedning Charlotte Royale:
Roulade:
1. Lav en firkantet form af bagepapir (30x35x3 cm).
Hold hjørnerne sammen med clips, sæt den på en bageplade.

 
2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Rør hvedemel og bagepulver i.

 
3. Hæld dejen i papirformen og bag den i 10-12 minutter i en 170 °C varm ovn.

 
4. Vend rouladen ud på et stykke pergamentpapir, der er drysset med sukker.
Smør et lag abrikosmarmelade på og rul straks rouladen forsigtigt, men fast sammen.

 
5. Lad den blive helt kold.

 
Fromage:
6. Sæt husblassen i blød i koldt vand i 7-8 minutter.

 
7. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en gryde, tilsæt mælk.
Varm langsomt æggeblandingen op under stadig omrøring.
Når cremen tykner, tages den fra varmen; den må ikke koge.

 
8. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør dem i cremen.
Knug vandet af den udblødte husblas og rør den i.
Lad cremen blive kold, hurtigst i vandbad.
Rør af og til, så den ikke trækker skind.

 
9. Pisk fløden stiv.
Vend flødeskummet i cremen, når den er helt kold.

 
10. Klip bagepapir til, så det dækker formens bund og sider.
Beklæd formen med papiret.
Skær rouladen i ca. 1 cm tykke skiver og beklæd formen med dem.

 
11. Fyld fromagen i. Glat overfladen.
Dæk charlotten med plastfilm og sæt den i køleskab mindst 3 timer, før den serveres.

 
12. Vend charlotten ud på et fad, kort før den skal spises.

 
Tips: En isform, buddingform eller springform kan bruges.
Server evt. frugtpuré efter smag til charlotten.
I stedet for creme kan man bruge forskellige slags budding eller chokolademousse.


Charlotte Royale 
Charlotte Royale, a.k.a. Brain Cake
 
Roulade:


Charlotte Royale 

1. Lav en firkantet form af bagepapir (30x35x3 cm).
Hold hjørnerne sammen med clips, sæt den på en bageplade.


Charlotte Royale 

2. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Rør hvedemel og bagepulver i.
Hæld dejen i papirformen og bag den i 10-12 minutter i 170 °C varm ovn.


Charlotte Royale 

3. Vend den ud på et stykke pergamentpapir, der er drysset med sukker.
Smør et lag abrikosmarmelade på og rul straks rouladen forsigtigt, men fast sammen.

 
Charlotte Royale

4. Lad cremen blive helt kold, hurtigst i vandbad.
Rør af og til så den ikke trækker skind.
Vend flødeskummet i cremen, når den er helt kold.


Charlotte Royale 

5. Klip bagepapir til, så det dækker formens bund og sider.
Skær rouladen i ca. 1 cm tykke skiver og beklæd formen med dem.


Charlotte Royale 

6. Fyld cremen i. Glat overfladen.
Dæk charlotten med plastfilm og sæt den i køleskab mindst 3 timer, før den serveres.
Vend den ud på et fad, kort før den skal spises.

 
Se alle de bedste opskrifter med Lagkager 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.497 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her