Logo

Broccoli med mandelsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Broccoli med mandelsauce 

Frisk, kogt broccoli som serveres med en cremet mandelsauce bliver en fantastisk nydelse. En rigtig lækkerbisken!

• Mandler indeholder næsten dobbelt så meget kalcium som yoghurt.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
500 g broccoli
2 cm frisk ingefær
2 små løg
1 fed hvidløg
½ skive formfranskbrød
1 spsk olie
1 spsk mandelflager
50 g malede mandler
2 dl hønsebouillon eller f ond
1¼ dl kaffefløde
1 tsk friskpresset citronsaft
½ tsk salt
⅛ tsk hvid peber
1 tsk friske fintskårne krydderurter

 
* Tilberedning
1. Skyl broccolien og del den i stilk og buketter.
Skræl tykke stilke med en kartoffelskræller.
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
Pil og del 1 af løgene og hvidløgsfeddet.

 
2. Fyld en 2-liters gryde ¼ med vand.
Læg ingefær, løg og hvidløg i.
Læg broccolien i en dampsi og stil sien ned i gryden.
Vandet skal nå præcis op til sien.
Bring i kog og lad broccolien koge mør i dampen
under låg 20-25 min.

 
3. Mandelsaucen:
Pil det andet løg og skær det i små tern.
Kantskær brødet og tern det fint.

 
4. Opvarm olien.
Rist mandelflagerne gyldne i olien.
Tag mandlerne op og lad dem løbe af på køkkenrulle.
Steg brødterningerne i olien, tilsæt det hakkede løg
og lad det stege ved svag varme.

 
5. Tilsæt malede mandler og hæld bouillonen på:
Bring det i kog og lad det koge under låg 5 min
ved svag varme.
Kør til en puré i en foodprocessor.
Hæld puréen i gryden og tilsæt fløde, citronsaft,
salt, peber og krydderurter.

 
Broccoli med mandelsauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 215 = kj 903
Kulhydrat 11 g Protein 9 g Fedt 15 g (63%) Fibre 5 g

 
Tips:


Broccoli med mandelsauce 

Tilbehør: Server gratinerede kartoffelmostoppe
til broccoli og mandelsauce.
Tag 1 kg kartofler af en melet sort, skræl dem og 
skær dem i små tern.
Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
Pres kartoflerne gennem en kartoffelpresser.
Lad kartoflerne svale noget af og bland dem så med 
2 spsk smør, 1 æg, 1 æggeblomme, 5 spsk fløde eller mælk,
½ tsk salt, 1 knvispids hvid peber og 1 nip reven muskat.


Anvend en sprøjte pose med stor stjernetylle
 og sprøjt toppe af mosen på en bageplade med bagepapir. 
Bag ved 200 °C i ca. 10 min.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her