Man kan også nøjes med at bruge blishønens bryst, det er det
bedste på den lille fugl. De kan marineres nogle timer i rødvin og urter før de
steges som herunder i ca. 20 minutter.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 minutter. Stegetid: ca.
40 minutter. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Blishøns, stegte:
4 unge blishøns
4 knuste enebær
salt og peber
50 g smør til bruning
1½-2 dl fløde
Sauce:
2 dl fjerkræ bouillon
1 tsk roquefort eller danablu
eller 1 spsk ribs- eller rønnebærgelé
½ dl fløde
salt og peber
evt. ½ spsk Maizenamel
* Sådan laves Blishøns, stegte:
1. Blishøns købes i reglen flået og udtaget. Det er vigtigt,
at de er unge, ellers kan de være temmelig trannede. Se Blishøne.
2. Gnid blishønsene ud- og indvendigt med en blanding af
enebær, salt og peber.
3. Brun dem i halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun dem
på alle sider.
Er der den mindste mistanke om tran i duften, skal
bruningssmørret kasseres og nyt tilsættes. Ellers kan det resterende smør bare
kommes i gryden.
4. Kom det meste af fløden i gryden og lad fuglene mørne
heri 30-40 minutter.
Når et lår løsner nemt, er fuglene færdige.
5. Tag de færdige fugle op og hold dem varme under låg eller
alufolie.
6. Kom bouillonen i stegegryden og kog den af.
Kom eventuelt lidt mere fløde i.
Lad det koge lidt for god varme uden låg og rør så ost eller
gelé i.
Smag til med salt og peber.
Er saucen for tynd, kan den jævnes let med Maizenamel udrørt
i lidt koldt vand.
7. Server fuglene straks og server saucen til.
De kan også varmes i saucen og serveres i et halvdybt fad.
Tips: Dampede gulerodsstave, hvide kartofler, gerne faste
pillekartofler, ledsager fint. Er man i tvivl om fuglens alder, kan den lægges
i mælk, se Blishøne.
Se mere om Blishøne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------