Logo

Bladbede - sølvbede - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bladbede - sølvbede - info

 
Her er vi ude i en grønsag, som ikke lige er hverdagskost. Så her kommer en lynlektion: Bladbede kaldes også mangold eller sølvbede.
Bladbede - sølvbede: Engelsk: Swiss chard, silverbeet. Latin: Beta Vulgaris var. Cicla

 
Sæson: Dansk: maj-september. Import: -

 
Holdbarhed: 3-5 dage ved 4-6 °C

 
Anvendelse: Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge. Svind: ca 30%
Rå eller dampes. Blade ca 2-3 min., stilke ca 4-5 min.
Her er vi ude i en grønsag, som ikke lige er hverdagskost. Så her kommer en lynlektion: Bladbede kaldes også mangold eller sølvbede. De findes i mange farver: lysegrøn, hvid, gul, orange og rød. Herhjemme er den mørkegrønne med hvid stilk mest kendt. Skil altid stilken fra bladene, da de skal tilberedes for sig.

 
Frysning: Bladbede kan fryses og skal blancheres i ca. 3 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning.
Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.

 
Bladbede eller sølvbede har skinnende, grønne, ribbede blade og stænglen kan være hvid over i gul eller rødlig. Smagen er en anelse bitter. Unge blade bruges som spinat, såvel rå som kogt. Bladbede indeholder oxalsyre.

 
Opskrifter med bladbede

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (16 stemmer)
Siden er blevet set 8.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her