Logo

Blåmuslingesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blåmuslingesalat 

 
Server flutes eller papirtynde, hårdt-ristede franskbrødsskiver til.
Forret frokost. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 5 min. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer

 
# Ingredienser til Blåmuslingesalat:
1,5 kg friske blåmuslinger (evt. 400 g fra dåse)

 
Kogelage:
5 hele peberkorn
1 laurbærblad
1 bdt persille
1 salathoved

 
Dressing:
3 spsk olie
1 spsk god vineddike
1 lille bdt persille
2 kviste frisk estragon eller ½ tsk tørret
salt og peber
1 bdt dild til pynt

 
* Sådan laves Blåmuslingesalat:
1. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Kasser muslinger, der ikke lukker helt, eventuelt ved let slag mod bordkanten.

 
2. Kog 2 dl vand op med peberkorn og laurbærblad i en stor gryde.
Skyl persillen og kom den i gryden sammen med muslingerne.
Damp dem ved kraftig varme under låg i ca. 5 minutter.
Ryst gryden godt et par gange imens.

 
3. Tag muslingerne op. Kassér muslinger, der stadig er lukkede.
Befri muslingerne for skaller.
Fjern strengen og den lille sorte »kugle«, se Blåmusling billede 5 og 6.
Muslinger fra dåse skal blot dryppe af.


4. Skyl salathovedets pæneste blade, blad for blad, under rindende, koldt vand.
Slyng dem fri for vand i en salatslynge eller i et viskestykke foldet let omkring, eller lad dem dryppe af i en sigte.
Tryk dem forsigtigt tørre med et viskestykke straks inden brugen.

 
5. Skær salaten i strimler og læg dem i et halvdybt fad.
Fordel muslingerne over.

 
Dressing:
6. Pisk olie og vineddike sammen.
Hak persille og estragon og kom det i dressingen.
Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over muslingerne. Pynt med dildkviste.

 
Tips: Muslingesalat kan også serveres med en stærkere marinade:
Pisk 1 dl piskefløde stiv og tilsæt ½ dl siet, afkølet muslingekogelage, lidt ad gangen. Smag til med 2 spsk tomatpure, 1 stænk tabasco, 1 knsp cayennepeber og salt. Pas på cayennepeber, det er stærke sager. Hæld lidt over muslingerne og server resten til.

 
Se flere opskrifter med blåmusling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.527 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her