Solmodne frugter på en sprød
bisquitbund med flødeskum - en ukompliceret kombination som smager af sommer. Enkelt
og godt. Bedst 24 timer i døgnet
• Også en kage kan være sund. Både
jordbær og kiwifrugt er rige på C-vitamin.
Forberedelse 1 time. Tilberedning 20
min. 10 stk.
# Ingredienser
BUND:
3 æg
1 nip salt
1 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2 spsk varmt vand
2 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
PYNT:
30 g mandelflager
250 g jordbær
250 g søde kirsebær
3 kiwifrugter
4 konserverede ferskner
3 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
2 dl solbærgelé
½ spsk vand
* Tilberedning
1. Bund: del æggene. Pisk æggehviderne
til fast skum.
Bland blommerne med salt, sukker, vaniljesukker
og vand.
Pisk massen luftig. Sigt mel og
kartoffelmel i massen.
Vend æggehviderne i.
2. Sæt ovnen på 175 °C.
Beklæd en form (ca. 28 cm i diameter) med
bagepapir (se Tips).
Hæld dejen i formen. Bag i midten af ovnen i 20 min.
Sluk for ovnen og lad kagen stå i 10
min.
Vend bunden ud på et fad.
3. Rist mandlerne på en tør pande.
Rens jordbær og kirsebær.
Skræl og skiv kiwierne. Skær ferskneme
i både.
4. Pisk fløden til skum med vaniljesukker
og køl det af.
Smør fløden over bunden, dæk kanterne med
mandler.
Smelt geleen med vandet ved svag
varme.
5. Læg frugten på bunden og pensl med
geleen. Lad stivne.
Bisquitkage med frugt:
Energi pr. stk.: Kcal 230 = kJ 966
Kulhydrat 33 g Protein 2 g Fedt 10 g
(39%) Fibre 2 g
Tips
Beklæd kun bunden på formen med
bagepapir.
Klip kanterne af.
Kanten på formen behøver ikke smøres
med fedtstof.
Anvend en dejskraber når du skal
beklæde
kanten på kagen med mandelflager.
Drys resten af mandlerne over kagen.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.