Alt tilbehør, der passer til fjerkræ, kan serveres til.
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca. 30 min.
Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Ballotiner
af fjerkræ:
8 kyllingeoverlår
smør
lidt (hønse)bouillon, vand eller hvidvin
salt og peber
Fars:
hakket kalvesmåkød
1 æggeblomme
1 spsk piskefløde
1 hakket skalotteløg
1 spsk grofthakkede valnøddekerner
salt og peber
Tilbehør: pillekartofler
Ufarvet bomuldsgarn
* Sådan laves Ballotiner
af fjerkræ:
1. Udben lårene ved at skære et snit ned gennem kødstykkets
flade underside og skær benet frit med små, tætte snit. Fjern benet helt.
Fars:
2. Rør en fars af det hakkede kalvesmåkød, æggeblommen,
piskefløden, det hakkede skalotteløg, de hakkede valnøddekerner, lidt salt og
peber.
3. Fordel farsen i de otte udbenede kyllingelår og sy dem
sammen med bomuldsgarn.
4. Brun ballotinerne i smør på panden.
5. Dæmp varmen og lad dem stege færdige ved ret svag varme.
Vend dem af og til. Det varer ca. ½ time.
6. Stik i en ballotine med en stegegaffel. Er den piblende
saft klar, er kødet det også.
7. Anbring ballotinerne på et varmt, utildækket fad,
eventuelt i en 50 °C varm ovn, så de ikke mister sprødheden.
8. Kog panden af med bouillon, vand eller vin.
9. Server ballotinerne med fine pillekartofler og den hede
sky.
Tips: Vil du have brun sauce, kan skyen eventuelt
suppleres med bouillon og jævnes let med hvedemel eller Maizenamel, før den
farves med lidt kulør.
Ballotinerne kan også koges i hønsebouillon, hældes over med
denne og serveres kolde i geleen næste dag.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se andre
opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------