Logo

Bündnerfleisch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bündnerfleisch 

 
Bundnerfleiscn er en schweizerspecialitet, fremstillet af oksefilet. Kantonerne strides stadig om, hvem der »opfandt« denne specielle tilberedning:
Filet af udvalgte okser marineres i en saltlage, der indeholder en række bjergkrydderurter. Sammensætningen hæges der om i de forskellige kantoner.

 
Det sprængte kød presses mellem to planker i kortere eller længere tid - det afhænger af vind, vejr og kødkvalitet - før det hænges til tørre i den rene bjergluft. Når kødet er færdigt, og det er der forskellige metoder der sladrer om, er det mørkerødt, mørt og har fået enorm smagsfylde. Hvad det har tabt i væske, har det vundet i smag.

 
Bündnerfleisch nydes i papirtynde skiver (som lufttørret skinke) og ledsages i hjemlandet ofte af saltagurker eller andet surt, eller - når det skal være elegant - af artiskokker eller asparges. Godt landbrød er lige så uundværligt som et glas godt øl eller vin.

 
I Appenzell-kantonen bruges det at skære kødet i terninger og marinere det yderligere i cider eller vin. Bündnerfleisch er - i skrivende stund - ikke i almindelig handel herhjemme.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.055 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her