Forret Suppe. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid: 35-45
minutter Afkøles: ca. 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i
mikroovn. (4 personer)
# Ingredienser til Artiskoksuppe,
flødelegeret:
4 store artiskokker
4 citronskiver
salt
Suppe:
6-
hønsebouillon
1 løg
2 spsk smør
salt og peber
piskefløde
1 bdt persille
* Sådan laves Artiskoksuppe,
flødelegeret:
1. Befri artiskokkerne for stilk og de nederste, tørre
blade.
Se Artiskok.
Kog dem 35-45 minutter i rigeligt, letsaltet vand med
citronskiverne.
2. Fjern bladene (kødet fra dem kan skrabes af med en kniv
og bruges i suppen, hvis du har tid) og fjern herefter skægget.
3. Pil og hak løget og snur det klart i smør i en gryde.
Tilsæt hønsebouillonen.
4. Hak artiskokbundene groft og kom dem, samt evt. kød fra
bladene, i suppen.
5. Lad suppen koge ved svag varme et par minutter.
Smag suppen til med salt og peber.
Kom den i blenderen og blend den cremet.
Det er nødvendigt at blende ad flere gange.
Man kan også piske den cremet i gryden.
6. Sæt suppen i køleskabet.
7. Hak persillen fint. Pisk fløden stiv.
8. Vend først suppe, så persille i flødeskummet.
9. Sæt atter suppen i køleskabet.
Tag den ud ca. ½ time før den skal serveres.
Pisk den igennem og drys evt. med persille i serveringsøjeblikket.
Tips: Suppen kan tilberedes tidligt på dagen.
Artiskokker må ikke koges flere dage før de skal bruges,
tidligst dagen før, fordi de ellers udvikler en »gift«, der kan give ubehag.
Se flere
opskrifter med Artiskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------