Forret Frokostret. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 15
min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4-6 personer
# Ingredienser til
Artiskokbunde med rejer, gratinerede:
1 dåse artiskokbunde (400 g)
150 g pillede rejer
smør til fadet
Ostesauce:
15 g smør
1 spsk hvedemel
1,5 dl mælk
1 æggeblomme
2 spsk revet ost (emmentaler el. parmesan)
salt og peber
reven ost til gratinering
* Sådan laves
Artiskokbunde med rejer, gratinerede:
1. Lad artiskokbundene dryppe af og læg dem i et smurt
ovnfast fad.
Ostesauce:
2. Smelt smørret i en gryde, rør melet i og spæd med den
varme mælk.
Lad saucen koge i et par minutter og tag den af varmen.
3. Rør den revne ost i og tilsæt æggeblommen, når osten er
smeltet.
4. Fordel rejerne oven på artiskokbundene, hæld saucen over
og drys med revet ost.
5. Gratiner retten i ovnen ved 250 °C, til osten netop har
taget farve.
Den må ikke blive for brun, så smager den bittert. Server
straks med flutes.
Tips: Rejerne kan erstattes med hummerhaler eller
andre færdigtilberedte krebsdyr.
Se flere
opskrifter med Artiskok
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------