Logo

Andeleverterrine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andeleverterrine 

 
Forret Frokost. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1¼ time. Middelsvær at lave. Retten er dyr. (4 personer)

 
# Ingredienser til Andeleverterrine:
400 g andelever
400 g afpudset svinemørbrad
100 g fersk spæk i tynde skiver
125 g champignon
25 g smør  
1 dl madeira eller bouillon
1 dl fløde
2 æg
1 fed hvidløg
timian
salt og peber
Flutes eller ristet brød
(Postej)form med låg: 1½ l

 
* Sådan laves Andeleverterrine:
1. Lav gerne terrinen dagen før den skal spises.
Gå andeleverne efter for galdeaftegninger. De skal skæres væk.
Hak lever og svinemørbrad i el-hakker eller kødmaskine.

 
2. Rens champignonerne, skær dem i halve og rist dem kort i smør på en pande.

 
3. Rør en fars af det hakkede kød, madeira eller bouillon, fløde, æg og presset hvidløg.
Rør de halve champignon i.
Smag farsen til med salt, peber og timian.
Sæt ovnen på 170°C og sæt en bradepande med vand i.

 
4. Dæk formens bund og sider med spækskiverne.
Hæld farsen i og læg låg på.

 
5. Sæt terrinen i det forvarmede vandbad og bag den ca. 1 time.
Fjern låget og bag den yderligere ca. et kvarter.
Stik i terrinen: hvis der intet hænger ved, er den færdig.

 
6. Lad terrinen afkøle under let pres.
Flutes og små syltede agurker (cornichons) klæder terrinen.
Ligeså frisk grøn salat fx med syltede pærer og hakkede valnødder.

 
Tips: Andeleveren kan delvis erstattes af anden fjerkrælever, fx kyllingelever.
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder.
Se flere opskrifter med And

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (12 stemmer)
Siden er blevet set 10.848 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her