Det helt rigtige til en varm sommerdag - andebryst i skiver
med en dressing af ingefær, limesaft, sesamolie og fiskesauce.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
4 berberi andebryster a ca. 250 g
salt
DRESSING
1¼ dl olie
2 tsk sesamolie
2 spsk limesaft
1 appelsin, revet skal og saft af
2 tsk fiskesauce
1 spsk revet, frisk ingefær
1 fed hvidløg, presset
2 tsk lys sojasauce
3 forårsløg, fint hakkede
1 tsk sukker
250 g salatblade af forskellige sorter
appelsinskiver, til pynt (kan evt udelades)
* Tilberedning
1. Andebrysterne skylles, tørres med køkkenrulle og
halveres.
Skindet prikkes over det hele med en gaffel og drysses godt
med salt.
Læg andebrysterne med skindsiden nedad på risten over en
bradepande.
2. Steg dem i en forvarmet ovn i 10 min, vend dem og steg
yderligere 12-15 min, eller til de er stegte, men stadig lyserøde i midten, og
skindet er sprødt.
3. Dressing:
Pisk olie og sesamolie sammen med limesaft, appelsinskal og -saft,
fiskesauce, ingefær, hvidløg, sojasauce, forårsløg og sukker, til det hele er
godt blandet.
4. Tag andebrysterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
Med en skarp kniv skæres de i tykke skiver.
5. Hæld en smule af dressingen over andekødet for at fugte
det.
6. Arranger salatbladene på et serveringsfad, læg de skivede
andebryster over og dryp resten af dressingen over.
7. Pynt eventuelt med appelsinskiver og server med det
samme.
Næringsindhold:
Kalorier 529. Sukker 3 g. Proteiner 38 g. Fedt 41 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 6 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.