Anden er skåret i 10 portionsstykker og stegt i ovnen, hvor
der tilsættes små kartoffelstykker og på slutningen ærter. Det smager dejligt
året rundt - se opskrift her
Forberedelsestid: 30 min. Kogetid: 1 time og 40 min. Antal
kuverter: 4
# Ingredienser
1 and på 2 kg
5 dl vand
salt og sort peber
18 små kartofler (700 g)
30 g smør
250 g groftskåret icebergsalat
1 mellemstort hakket løg
5 dl ærter
0,6 dl persillekviste
1 tsk sukker
30 g ekstra smør
1 spsk hvedemel
*Tilberedning
1. Skær fedt fra anden. Del den i 10 portionsstykker.
Varm ovnen op til 180 °C.
Læg andestykkerne på en tykbundet pande.
Steg dem i portioner ved lav varme i 4-5 min, eller
indtil alle sider er brunede.
(Fedtet vil begynde at løbe, hæld det overskydende fra).
Læg kødet i et ildfast fad (2,5 liter).
Fjern al tilbageværende fedt fra panden. Tilsæt vand, salt
og peber.
Rør i 2 min ved medium varme.
Hæld det over kødet og steg det i ovnen i 45 min, eller
indtil det er næsten mørt.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i halve, hvis de er store.
Kom dem i fadet. Steg videre i 10 min.
Smelt smør i en gryde. Kom salat og løg i.
Steg ved medium varme i 3-4 min, eller indtil det er blødt.
Tilsæt ærter, persille og sukker. Rør, indtil sukkeret
opløses.
Kom blandingen over andekødet. Steg videre i 30 min.
Skum fedtet fra rettens overflade.
3. Bland det ekstra smør med mel.
Tilsæt det til retten i små mængder.
Ryst fadet godt for at fordele det.
Steg retten videre i 5 min. Server.
Tips:
Det er bedst at tilberede denne ret kort tid inden
servering.
Se alle de bedste opskrifter med and
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.