Her får du pålæg i flere spændende udgaver. Fx
Ande-ingefærpålæg, Andeboller med svesker, Andepålæg med oliven og valnødder
eller med hasselnødder.
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 30 min. 6 personer.
# Ingredienser
2 confiterede
andelår
1 appelsin
1 løg
½ tsk stødt
koriander
½ tsk stødt ingefær
1 spsk cognac
* Tilberedning
Læg andelårene i en
bageform, og bag dem i ovnen ved 180 °C i 20 min,
så fedtet kan løbe
af. Gem 1 spsk fedt, og træk kødet fra hinanden.
Tag halvdelen af
skallen fra appelsinen og al saften.
Pil løget, og hak
det.
Steg det på en pande
i flere min for middel varme i andefedtet.
Tilsæt andekød,
appelsinsaft og -skal, krydderier og cognac.
Lad det simre for
svag varme 5-10 min for at samle smagen.
Kom blandingen i
skålen til en foodprocessor.
Tilsæt den gemte
skefuld andefedt, og hak det hele groft så
konsistensen bliver
rimeligt glat.
Hæld det i et
syltetøjsglas, og køl af.
Bruges på canapeer
eller ristet brød.
Ande-ingefærpålæg
Tilsæt 1 fed hvidløg og 40 g hakket frisk ingefær.
Udelad cognac.
Andeboller med svesker
Bland 200 g hakket andekød med 8 udstenede svesker skåret i tern.
Lav kødboller, drys dem med mel, rul dem i pisket æg og
derefter i rasp og hakkede cashewnødder.
Steg dem 4 min.
Andepålæg med oliven og valnødder
Bland andekødet med 100 g udstenede oliven,
50 g halve valnødder, 2 spsk whisky og 1 tsk rosa peberkorn.
Køl af.
Andepålæg med hasselnødder
Tilsæt 50 g hakkede og ristede hasselnødder og
finthakket purløg til det kogte, hakkede andekød
INFO: Confitering er en fransk konserverings- og
tilberedningsmetode, som primært bruges til and, kylling og gås. 'Confire'
betyder at sylte (konservere) på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at
gøre, at producere, at forberede). Metoden går ud på at smøre især lårene fra
fuglene ind i salt i et døgns tid.
Se alle de bedste opskrifter med Drinks Snacks/sødt Forretter Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------