Forkæl smagsløgene med en helt fabelagtig ret - med
menuforslag. Mangler du lidt inspiration?
Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 25 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
7,5 dl vand
5 dl sukker
2,5 dl abrikosmarmelade
1,2 dl citronsaft
1 kg (cirka 4) kvæder, vaskede og halverede
Kokoscreme:
5 dl kokosmælk
2 æg
2 spsk majsmel
0,6 dl sukker
1,2 dl brun farin
flødeskum (kan udelades)
* Tilberedning
1. Hæld vand, sukker og abrikosmarmelade i en stor tykbundet
gryde.
Rør rundt i det over lav varme, indtil sukkeret er opløst.
Bring det langsomt i kog og
lad det koge uden låg i 10 min.
2. Tilsæt citronsaft og rør rundt. Læg kvæderne med
snitfladen nedad i væden.
Lad det småkage uden låg i 25 min. Øs af og til væde over
frugterne.
Stil kvæderne til side til afkøling.
3. Kokoscreme: Pisk mælk, æg, majsmel og sukker sammen i 2 min.
Hæld cremen i en mellemstor gryde og lad den koge under
konstant omrøring ved lav varme i 2-3 min, indtil cremen jævner.
4. Anret retten i portionsskåle og stil dem i køleskab i
adskillige timer eller natten over.
Drys ved servering cremen med brun farin og steg det i en
forvarmet grillovn i 1 minut.
Server kvæderne med abrikossaft, creme og eventuelt flødeskum.
Prøv sammen med:
Forret: Røget
laksesalat med flûte
Hovedret: Stegt
kalkun med pistaciefyld
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.