Nyd disse spid som kanapeer til din næste fest. Tilsmagt med
festlige klementiner er de ideelle til jul, serveret med dit valg af dipsauce - se opskriften her
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 6-8 min plus 3 timers marinering.
Giver 10 spid
# Ingredienser
1 klementin, skrællet og saften af
3 spsk marmelade (klementin, hvis muligt)
1 spsk
triple sec eller Cointreau (valgfrit)
chiliflager efter smag
2 tsk vegetabilsk olie
2 x 250 g pakker halloumi ost
sød chilisauce eller sriracha mayo, til servering
* Tilberedning
Kom alle ingredienser undtagen halloumi og chilisauce i en
skål
med et godt nip salt og friskkværnet sort peber.
Bland sammen, og sæt derefter til side.
Skær begge halloumi-blokke ned i midten gennem den naturlige
del,
og skær derefter hver halvdel i otte terninger (du får cirka
32 i alt).
Kom halloumien i skålen med klementinmarinade, rør rundt,
dæk til og stil på køl i mindst 3 timer eller natten over.
Fjern halloumien fra marinaden, og sæt derefter ca. tre
blokke
på et mini metalspid.
De ukogte spid holder sig frosne i en lufttæt beholder i op
til tre måneder.
Opvarm Airfryer til 200 °C.
Kog spiddene i et enkelt lag i 6-8 min indtil de er gyldne,
vend halvvejs.
Hvis de er frosne, koges de i 5 min ved 180 °C, derefter
yderligere 4-6 min ved 200 °C. Server med dit bedste valg af
dip.
Sriracha
mayo:
4 dl mayonnaise
1 dl Santa Maria Sriracha Sauce
½ spsk citronsaft
1 tsk kværnet sort
peber
Blandes og kommes på plastflaske.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------