Logo

surbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

surbrød 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, surdej: 2 døgn. Hævetid i alt: 2 timer. Bagetid: 55 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til surbrød
Surdej:
20 g gær
1 dl vand
100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)

 
Dej:
surdejen
2½ dl kærnemælk
2 tsk fint salt
1 tsk sukker
1-2 spsk kommen
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
æg til pensling
kommen til drys
*
Sådan laves surbrød
Surdej:
1. Lun vandet håndvarmt (35 °C).
Kom det i en skål, der giver plads til, at surdejen kan vokse.
Rør gæren ud i vandet.
Rør melet i og rør surdejen godt sammen.
Lad den stå tildækket og lunt i 2 døgn.
Den skal boble let og lugte syrligt.

 
Dej:
2. Kom surdejen i en stor skål og rør den lind med kærnemælken.
Tilsæt salt, sukker og kommen.
Bland godt og rør herefter melet i.
Ælt dejen smidig på et letmelet bord.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 1½ time.

 
3. Ælt dejen kort igennem og form den til et ovalt brød.
Anbring det på en smurt bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir og lad det efter hæve tildækket ca 30 min.
Sæt ovnen på 225 °C.
Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med kommen.
Bag brødet 10 min. på nederste rille i ovnen.
Dæmp varmen til 180 °C og lad brødet bage yderligere ca 45 min.

 
6. Lad brødet afkøle utildækket på bagerist, så bliver skorpen stærk og sprød.
Vent med at skære af brødet, til det er helt koldt.

 
Tips: Tag evt en klump af surdejen fra til næste bagning.
Dette brød holder sig frisk i flere dage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.356 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her