Logo

Sachertorte opskrift fra Wien

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sachertorte opskrift fra Wien 

 
Her afsløres hemmeligheden om den berømte kage fra Hotel Sacher i Wien. Med smag af chokolade, abrikosmarmelade og cognac. Prøv den bedste opskrift her
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 20 min. 16 stykker

 
# Ingredienser
150 g mørk blokchokolade med mindst 52% kakao
150 g blødt smør
1½ dl sukker
2 spsk vaniljesukker
7 æg
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

 
ABRIKOSCREME:
150 g abrikosmarmelade
2 spsk cognac

 
CHOKOLADEOVERTRÆK:
2½ dl sukker
⅛ l vand
150 g mørk blokchokolade

 
* Tilberedning
1. Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad.
Rør smørret sammen med 1 dl sukker og vaniljesukker
til en luftig masse.

 
2. Del æggene i blommer og hvider.
Rør den smeltede chokolade og blommerne i smørmassen
lidt.ad gangen.
Pisk æggehviderne til fast skum.
Bland det resterende sukker i æggehviderne lidt ad gangen.
Vend æggehviderne i chokoladeblandingen.
Bland melet med bagepulveret. Sigt det i.

 
3. Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en 26 cm form med smør og pudr den med lidt mel.
Hæld dejen i og glat overfladen.
Stil formen i ovnen og bag 55-60 min.
Lad ovnlågen være åben nogle cm de første 15 min.
Lad kagen blive kold.
Bland abrikosfyldet. se Tips


4. Flæk kagen og pensl abrikos-fyldet på.
Læg kagen sammen.
Bland sukker, vand og chokolade i en gryde.
Giv det et opkog og lad det svale noget af.
Hæld eller pensl chokoladen over kagen.

 
Sachertærte som i Wien:
Energi pr. stk.: Kcal 348 = kJ 1461
Kulhydrat 46 g Protein 5 g Fedt 16 g (41%) Fibre 1 g

 
Tips


Sachertorte opskrift fra Wien 

Fyld: Varm forsigtigt marmeladen op og passér den 
derefter gennem en si.
Bland cognac i og rør fyldet jævnt.


Sachertorte opskrift fra Wien 

Pensl abrikosblandingen på den ene halve afsvalede kage. 
Læg de 2 bunde sammen og pensl chokoladen over.

 
INFO: Sachertorte er en chokoladekage skabt af Franz Sacher i 1832 til Klemens Wenzel von Metternich i Wien i Østrig. Det er en af de mest berømte kulinariske specialiteter fra Wien.
Kagen består af to tykke lag ikke for sød chokoladedej med et tyndt lag abrikosmarmelade imellem og med mørk chokoladeglasur oven på og på siderne. Den serveres med flødeskum uden sukker, da kagen er for tør til at blive spist alene.
Varemærket for Sachertorten blev registreret til Hotel Sacher, som blev bygget i 1876 af Franz Sachers søn. Indtil 1965 var Hotel Sacher involveret i en lang juridisk kamp mod Demel, der havde produceret "den originale Sachertorte". Hvor Demel havde opskriften fra vides ikke med sikkerhed. I dag sælger Demel kagen som "Demels Sachertorte", og med den forskel at abrikosmarmeladen ligger lige under glasuren.

 
Se alle de bedste opskrifter med Tærter

Se alle de bedste opskrifter med Kager

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.003 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her