Opskrift på en over 1000 år gammel dansk grødtradition, som
kombinerer 2 af de ting vi danskere er særlige stolte og glade for: øl og
rugbrød det er Øllebrød.
☺ Retten kan tilberedes af
Børnekokke. Retten er
fryseegnet.
# Ingredienser
350 g rugbrød uden kerner, i skiver
½ litervand
2 flasker maltøl (a 33 dl)
1 hel kanel
1 stykke appelsinskal (ca. 3 x 10 cm)
85 g sukker (ca. 1 dl)
1 spsk friskpresset appelsinsaft
Tilbehør: Flødeskum, fløde eller mælk.
* Tilberedning
Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern.
Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og
appelsinskal.
Lad det trække i ca. 10 min.
Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og
under låg i ca. 10 min.
Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft.
Varm øllebrøden igennem og smag den til.
Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.
Tip: Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den
gennem en sigte.
Øllebrød er en traditionel, dansk madret – en lind grød af
rugbrødsrester og øl, typisk hvidtøl. Den gør det muligt at bruge rester af
rugbrød, så intet går til spilde. Øllebrød sødes ofte med lidt sukker og
krydres indimellem med fx citron eller appelsin. Grøden serveres med mælk
eller flødeskum.
Se andre opskrifter med Øllebrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.