Purløg er en tynd, lang, græsagtig
urt med en løglignende smag. Det kan fås både tørret og frisk - sidstnævnte kan
opbevares i køleskab i op til fem dage. Frisk hel eller hakket purløg kan bruges
som garniture eller som ingrediens. Smagen aftager ved tilberedning, så det bør
tilsættes lige før servering. Der anvendes kun en tredjedel i mængde, når der bruges
tørret purløg.
Purløg er en flerårig græslignende løgplante kendt af enhver. Blomsterne er violette, og purløg er nem at dyrke. Det er de tændstiktynde, hule »blade«, der bruges, hovedsagelig som de er, i kolde saucer, salater, friskoste og som grønt drys. De ses dog også i mere avancerede saucer, hvor de blot varmes med til sidst.
Se de bedste opskrifter med Purløg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------