Alle ingredienser
indgår i et bestemt forhold. Derfor skal du måle omhyggeligt.
Det er som regel
lettere at måle end at veje. Husk: altid strøgne mål.
Det er bedst at
bruge målebægre eller måleskeer når du skal måle: dl, spsk, tsk, ½ tsk
osv. Hvis du bruger dem, skal det nok gå.
Godt at vide:
Rummål:
1 dl = 100 ml = ca 6,7 spsk
1 spsk = ca 15 ml
1 tsk = ca 5 ml
½ tsk = ca 1 ml
Ældre mål:
1 kaffekop = ca 1,5
dl
At måle mel i små
mængder:
Ved al bagning er
det vigtigt, at melet måles korrekt af Det er lettest at måle små mængder i et
dl-mål. Rør først rundt i melet hvis det er meget tætpakket. Dyp målebægeret i
melet og stryg det af med en kniv.
At måle mel i større
mængder:
Store mængder mel,
dvs. over 5 dl, er bedst at måle i et litermål. Undlad at ryste bægeret, for så
pakker melet sig, og du får for stor en mængde.
Volumen og vægt
for almindelige ingredienser og til grundopskrifter
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------