Som en hovedregel for tilberedning af gryderetter brunes ingredienserne, væsken tilsættes, maden bringes i kog, der skrues ned for varmen og derefter kommes der låg på retten, som småsimrer, indtil den er mør.
En ret koger, når der stiger store bobler op til overfladen
i hurtig rækkefølge. En gryderet må aldrig koge i for lang tid ad gangen,
ellers bliver kødet sejt og fiberagtigt, og grønsagerne vil falde fra hinanden
og se ulækre ud.
Retten simrer, når små bobler stiger op til madens
overflade. Hvis der er for meget væde, fjernes låget, og retten simrer, indtil
væden er reduceret.
Når væden koger, stiger store bobler op til overfladen i
hurtig rækkefølge.
Gryderetter skal småsimre. Små bobler vil stige op til
overfladen.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.