Logo

Thai-kyllingespid med jordnøddesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thai-kyllingespid med jordnøddesauce


Satay-spid med kylling er en klassiker på thai-menukortet. De bliver mindst lige så lækre, når du laver dem selv – og så er det slet ikke svært. 💘

Til 4 personer.


# Ingredienser

12 spid

600 g kyllingebryst uden skind og ben

2 spsk olie

Marinade:

2 fed hvidløg

1 spsk reven ingefær

1 spsk chilisauce

½ tsk salt

1 spsk sojasauce

3 spsk olie

Jordnøddesauce:

½ dl olie

2 fed hvidløg

½ løg

1 spsk sød chilisauce

1 tsk karry

1 spsk citrongræs

2½ dl kokosmælk

1½ dl vand

3 spsk thai-fiske sauce

3 spsk farin

3 spsk citronsaft

250 g groft peanutbutter
½ agurk

½ tsk salt

2 spsk sød chili sauce

1 spsk vineddike

½ dl vand

Tilbehør: Basmatiris


* Tilberedning

Kyllingekødet skæres i lange strimler.

Pres hvidløget og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden.

Læg kyllingekødet i marinaden og lad det trække heri ½ time.

Sæt kyllingestrimlerne på spiddene ved at stikke spiddet ind fra den korte ende, der kan kun være ca 2 strimler på hvert spid.


Steg spiddene i olie på en hed pande i 1-2 min på hver side.

Pres hvidløget, hak det halve løg og hak citrongræsset meget fint.

Svits dette i olien et par min sammen med karry og chilisauce.

Tilsæt herefter resten af ingredienserne og lad peanutsaucen koge langsomt i ca 30 min.

Skræl agurken i flade strimler med en kartoffelskræller.
Tilsæt salt og lad det stå 15 min.


Bland chilisauce, vineddike og vand til en lage, som hældes på de afdryppede agurker.

Server spiddene med peanutsaucen og agurkesalaten til.

INFO: Satay, eller sate på indonesisk og malaysisk stavemåde, er en sydøstasiatiske retter med krydret, spaltet og grillet kød, serveret med en sauce. Det er fra Indonesien og populært i Malaysia, Filippinerne, Singapore, Thailand og Brunei.



✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,

Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


Thai-kyllingespid med jordnøddesauce


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 9.583 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her