Dette er en ret krydret ret med en dejlig smag af
jordnødder. Antallet af chilier kan øges eller reduceres efter smag.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 35 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
350 g hakket flæskekød
1 spsk lys sojasauce
1 spsk tør sherry
350 g ægnudler
2 tsk sesamolie
2 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
2 tsk revet, frisk ingefær
2 friske, røde chilier, skivede
1 rød peberfrugt, udkernet og tyndt skivet
25 g usaltede jordnødder
3 spsk jordnøddesmør
3 spsk mørk sojasauce
1 stænk chiliolie
3 dl svinekødsbouillon
* Tilberedning
1. Rør flæskekød, lys sojasauce og sherry sammen i en skål.
Tildækkes og marineres i 30 min.
2. Imens koges nudlerne i en gryde med kogende vand i 4 min.
De afdryppes, skylles i koldt vand og afdryppes igen.
Vend sesamolien i nudlerne.
3. Varm den vegetabilske olie i en forvarmet wok og lynsteg
hvidløg, ingefær, chilier og peberfrugt i 30 sekunder.
4. Tilsæt flæskekød med marinade og svits 1 minut, til kødet
er brunet.
5. Tilsæt jordnødder, jordnøddesmør, sojasauce, chiliolie og
bouillon og kog 2-3 min.
6. Vend nudlerne i kødsaucen og server med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 421. Sukker 3 g. Proteiner 27 g. Fedt 26 g.
Kulhydrater 20 g. Mættede fedtsyrer 6 g.
VARIANT
Hakket kyllinge- eller lammekød ville også være fremragende i denne ret i
stedet for flæskekød.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.