Logo

Kinesiske tapas Dim Sum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kinesiske tapas Dim Sum 

 
Dim Sum er Kinas svar på tapas. Dim Sum er næsten en kunstart i Hong Kong og et hit i New York, Paris og London. Så langt behøver du ikke gå...brug Kogebog.dk
Giver 36 stk

 
# Ingredienser
280 g hvedemel
15 cl + 2 spsk kogende vand
150 g meget fint hakket napakål (læs om Kinesisk mad)
225 g magert hakket flæskekød
1 forårsløg med top, fint hakket
2 spsk fint hakkede vandkastanjer
1½  tsk sojasauce
1½ tsk tør sherry
1½ tsk majsstivelse
½ tsk fint hakket frisk ingefær
½ tsk sesamolie
¼ tsk sukker
2 spsk olie
1½ dl hønsebouillon
soyasauce, eddike og chiliolie

 
* Fremgangsmåde
1. Hæld mel i en stor skål; lav en fordybning i midten.
Hæld det kogende vand i; rør rundt med en træske indtil blandingen former sig til en dej.

 
2. Læg dejen på et let melet underlag; flad den lidt ud.
For at ælte dejen foldes den i halve ind mod dig selv, og dejen presses væk fra dig med håndfladerne.
Drej dejen en kvart omgang og fortsæt med at folde, presse og dreje.
Fortsæt med at ælte i 5 min eller indtil dejen er jævn og elastisk, tilsæt mere mel hvis det er
nødvendigt for at forhindre at dejen sidder fast.
Pak dejen ind; og lad den stå i 30 min.

 
3. Til fyldet, vrid kålen for at fjerne så meget væde som muligt; læg det i en stor skål.
Tilsæt flæskekød, løg, vandkastanjer, sojasauce, sherry, majsstivelse, ingefær, sesamolie og sukker; bland det godt.

 
4. Pak dejen ud igen og ælt den lidt (som beskrevet i trin 2) på et let melet underlag.

 
5. Brug en let melet kagerulle, rul dejen ud til 3 mm tykkelse på et let melet underlag.

 
6. Skær cirkler på 7,5 cm ud med en rund kageform eller toppen af en ren tom dåse.

 
7. Læg 1 fyldig tsk af fyldet i midten af hver dejcirkel.

 
8. For at lukke hver Dim Sum, fugtes kanten af dejcirklen med vand; fold den til halve.

 
9. Start i den ene ende, klem enderne sammen og lav 4 folder rundt om kanten; sæt Dim Sum forsigtigt ned med den bølgede side opad.
Dæk den færdige Dim Sum med film mens du lukker de resterende Dim Sum.

 
10. Dim Sum skal koges straks eller dækkes tæt og gemmes i køleskab i op til 4 timer.
Dim Sum kan også fryses.
For at fryse dem placeres Dim Sum på en bageplade eller en lav form; stil den i fryseren i 30 min til de bliver faste.
Tag dem op af fryseren; læg dem i genlukkelige fryseposer.
Fryses i op til 3 måneder. (Frosne Dim Sum behøver ikke at optøes før de koges).

 
11. For at koge Dim Sum, varmes 1 spsk olie i en stor nonstick stegegryde over mellem varme.
Læg halvdelen af Dim Sum i gryden med den bølgede kant opad.
Steg dem indtil bunden er gyldenbrun, 5-6 min.

 
12. Hæld 7,5 cl hønsebouillon ved; læg låg på.
Skru ned til lav varme.
Lad det simre indtil alt væden er absorberet, ca 10 min (15 min hvis de er frosne).
Gentag med den resterende del af olien, Dim Sum og hønsebouillon.

 
13. Læg Dim Sum på et serveringsfad.
Serveres med sojasauce, eddike og chiliolie til at dyppe i.


Kinesiske tapas Dim Sum 
Trin 1: Rør rundt i melblandingen for at forme en dej.


Kinesiske tapas Dim Sum 

Trin 2: Ælt dejen.


Kinesiske tapas Dim Sum 

Trin 6: Skær dej cirkler ud.


Kinesiske tapas Dim Sum 

Trin 8: Luk Dim Sum.


Kinesiske tapas Dim Sum 

Trin 9: Lav bølgekant på Dim Sum.


Kinesiske tapas Dim Sum 

Trin 11: Brun Dim Sum.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter

 

Se alle de bedste opskrifter med Tapas

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.919 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her