Den søde, krydrede marinade, som anvendes i denne opskrift,
giver andekødet en raffineret, orientalsk smag.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 6¼ time.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
3 fed hvidløg, pressede
1½ dl lys sojasauce
5 spsk farin
2½ cm frisk ingefær, revet
1 spsk hakket, frisk koriander
1 tsk fem krydderi
4 andebryster
friske korianderkviste, til pynt (kan udelades)
* Tilberedning
1. Marinade: Rør hvidløg, sojasauce, farin, ingefær,
koriander og femkrydderi godt sammen i en skål.
2. Læg andebrysterne i et lavt fad (ikke metal) og hæld
marinaden over.
Vend andebrysterne, så de er helt dækket af marinade på
begge sider.
3. Dæk fadet med husholdningsfilm og mariner kødet i 1-6
timer.
Vend kødet et par gange, så marinaden bliver helt
absorberet.
4. Tag andebrysterne op og gem marinaden til pensling.
5. Grill andebrysterne over varme trækul i 20-30 min.
De vendes og pensles hyppigt med marinaden.
6. Skær andebrysterne i skiver og fordel dem på varme
tallerkener.
Serveres med en kvist frisk koriander som pynt.
Næringsindhold:
Kalorier 249. Sukker 20 g. Proteiner 27 g. Fedt 6 g. Kulhydrater
23 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Andekød er ret fedt, så der er ikke nogen grund til at komme
olie i marinaden.
Men du skal huske at pensle grillristen med olie, så kødet
ikke brænder fast.
Den pensles i god afstand fra kullene, så de ikke flammer
op.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.