Logo

Spaghetti med alt godt fra havet - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spaghetti med alt godt fra havet - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Det italienske navn på denne ret, Spaghetti marinara, betyder spaghetti på sømandsvis. Fiskernes koner smed noget af dagens fangst i en tomatsauce krydret med hvidløg og urter.
Forberedelsestid 35 min. Koge/stegetid 50 min. Til 4 personer

 
# Ingredienser
3 spsk olie
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, pressede
1 spsk tomatpasta
2 dåser a 400 g hakkede tomater
2 kviste frisk timian
1 laurbærblad
salt og sort peber
250 g frisk tun uden skind, skåret i 2 cm tern
250 g blækspruttekroppe, skåret i ½ cm ringe
250 g hvidt krabbekød, afdryppet hvis frosset
4 spsk hakkede, friske basilikumblade
500 g spaghetti

 
* Tilberedning
1. I en stor gryde varmes 2 spsk af olien, løg og hvidløg tilsættes og svitses 4-5 min,
eller til løget er blødt og klart.
Rør tomatpasta i og svits endnu 1 minut.
Tilsæt tomater, timian og laurbærblad, smag til med salt og sort peber.
Bring saucen i kog, dæmp varmen og lad den simre 25 min.

 
2. Resten af olien varmes på en stor pande.
Svits tunen under omrøring for kraftig varme i ca. 3 min.
Tag den op med en hulske og lad den dryppe af i et dørslag over en skål.
Varm den olie, der er tilbage på panden.
Svits blæksprutte-ringene for kraftig varme under omrøring i 3 min, eller
til de er mælkehvide. Tag dem op og læg dem i dørslaget med tunen.

 
3. Timian og laurbærblad fjernes fra saucen, og tun, blæksprutte og
krabbekød tilsættes samt 3 spsk basilikum.
Rør det hele forsigtigt sammen og smag til med salt og sort peber.
Tag gryden fra varmen og hold den varm.

 
4. Imens bringes en stor gryde saltet vand i kog.
Tilsæt en smule olie, så pastaen ikke klistrer, og kog pastaen efter anvisningerne på pakken. 
Afdryppes godt.

 
5. Server pastaen på varme tallerkener og øs marinara-saucen over.
Drys resten af basilikum over og server straks.

 
Kokketips:
Når man steger fisk og skaldyr ved kraftig varme, bevarer man smagen og saften, og 
fisken bevarer formen.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller  Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her