Logo

Cioppino fiskesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cioppino fiskesuppe

 
Cioppino er en fiskesuppe med oprindelse i San Francisco, Californien. Det er en italiensk-amerikansk ret og er relateret til forskellige regionale fiskesupper og gryderetter fra italiensk køkken.
Giver 6 til 8 portioner (ca 2½ l.)

 
# Ingredienser
6 til 8 hårdskallede muslinger
1 liter plus 2 spsk vand
2½ dl tør hvidvin
2 løg, skåret i tynde skiver
1 stang bladselleri, hakket
3 kvist persille
1 laurbærblad
150 g havaborre eller havrude fileter
1 dåse (425 g ) hele flåede tomater med saft
1 spsk tomatpuré
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk tørrede oreganoblade, knuste
1 tsk salt
½ tsk sukker
1 knivspids peber
2 store modne tomater
2 store kartofler
450 g frisk helleflynder eller kuller fileter
225 g friske mellemstore rejer
2 spsk friskhakket persille
Bladselleriblade til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Muslinger skrubbes med en hård børste under koldt rindende vand.
Læg muslingerne i blød i en stor skål med saltvand i 30 min. (Brug 75 g salt opløst i 4½ liter vand.)
Fjern muslingerne med en hulske; hæld vandet ud.

 
2. Gentag iblødsætningen 2 gange til.

 
3. For at lave fiskelagen, blandes 1 liter vand, vin, løg, selleri, persillekviste og laurbærblad i en 6-liters gryde.
Bring det i kog over høj varme; Skru ned til lav varme.
Tilsæt havaborren; lad det simre uden låg i 20 min.

 
4. Sigt fiskelagen gennem en si ned i en stor skål.
Flyt havaborren over på en tallerken med en hulske; sæt det til side.
Smid løg, selleri, persillekviste og laurbærblad ud.

 
5. Hæld lagen tilbage i gryden; Pres de flåede tomater med saft igennem en si og ned i gryden.
Smid kernerne ud.
Rør tomatpasta i sammen med hvidløg, oregano, salt, sukker og peber.
Lad det simre, uden låg, i 20 min over lav-mellem varme.

 
6. Bland muslinger og de resterende 2 spsk vand i en stor gryde eller kasserolle.
Læg låg på og kog dem over mellem varme i 5 til 10 min indtil muslingerne åbner sig; fjern straks muslingerne med en metaltang som de åbner sig.

 
7. Smid de muslinger ud som ikke åbner sig.
Skyl muslingerne; sæt dem til side.

 
8. Skær de friske tomater i halve.
Fjern stilk og kerner; smid dem ud. Hak tomaterne groft.

 
9. Skræl kartoflerne; skær dem i 2 cm tern.
Træk skindet af helleflynderne; skær dem i 4 x 2½ cm stykker.

 
10. Tilsæt de friske tomater, kartofler og helleflynder til suppeblandingen i gryden.
Bring det i kog over høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Læg låg på og kog det i 12 til 15 min indtil kartoflerne er gaffel-møre.
11. Fjern skallen fra rejerne under rindende koldt vand.
Rens rejerne ved at skære et overfladisk snit ned langs ryggen på rejen; træk venen ud og smid den væk.
Tilsæt rejerne til suppeblandingen i gryden.

 
12. Kog over mellem varme i 1 til 2 min lige indtil rejerne bliver uigennemsigtige og er gennemkogt.

 
13. Flæk de gemte havaborrer med en gaffel; rør havaborrene, de gemte muslinger og hakket persille i suppen.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Cioppino fiskesuppe 
Trin 1: Skrub muslingerne.


Cioppino fiskesuppe 

Trin 3: Lad fiskelagen simre.


Cioppino fiskesuppe 

Trin 4: Sigt fiskelagen.


Cioppino fiskesuppe 

Trin 6: Fjern de åbnede muslinger.


Cioppino fiskesuppe 

Trin 8: Fjern kernerne fra tomaterne.


Cioppino fiskesuppe 

Trin 11: Rens rejerne.

 

Se alle de bedste opskrifter med Suppe

 

Se alle de bedste italienske opskrifter Her

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.597 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her