Logo

Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Ikke meget overgår smagen af ovnstegt vildand i pakke/papillote, her med fersken, og kan du finde et par gråænder, har du opskriften på en festmiddag.
4 personer

 
# Ingredienser
2 vildænder
lever fra ænderne
lidt smør
salt og peber
100 g sukker
8 modne ferskner
4 forårsløg

 
SAUCE:
1-2 skalotteløg
1 tsk grønne peberkorn
20 g smør
2 store spsk sherryvineddike
2 spsk armagnac
1 tsk majsstivelse
2 dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
1 tsk røde peberkorn (Baies Rose)
salt og hvid peber
8 korianderfrø

 
* Tilberedning

 
Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯
1. Rens ænderne og del dem i halve ved
at skære ned imellem brystet fra hals mod hale,
vend dem og skær ryg benet fra.
Brun ænderne godt af i smør på en pande og
forsteg dem i ovnen 25 min ved 200 °C.

 
Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯
2. Skold fersknerne og pil dem.
Kog 2½ dl vand og sukker op, til
sukkeret er smeltet.
Kom fersknerne i og kog dem i 7-10 min.
Tag dem op, afkøl let og skær ferskenkødet
i kvarte både. Stil til side.

 
Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯
3. Hak ferskenskindet og sauter det med hakket
skalotteløg, grønne peberkorn og andelever i smørret.
Tilsæt vineddike og kog ind til 1/3. Blend blandingen.

 
Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯
4. Hæld armagnac på og flambér.
Tilsæt et stort glas væde fra fersknerne,
1 tsk majsstivelse, bouillon og hvidvin og
kog ind over god varme i ca. 10 min.

 
Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯
5. Tag ænderne ud af ovnen og skru op til 240 °C.
Pensl 4 stykker bagepapir på 30x30 cm på den ene halvdel
med smeltet smør.
Fordel de forstegte ænder, ferskenkød, halverede
letkogte forårsløg, korianderfrø og røde peberkorn over.

 
Vildænder med fersken i papillote – bedst på Kogebog.dk 🎯
6 Drys med salt og peber, fold papiret og luk det tæt til
hele vejen rundt til en papillote.
Stil papilloterne i vandbad i ovnen og damp dem i
ca. 10 min ved 240 °C.
Kog saucen igennem i 3 min under konstant omrøring.
Passér den igennem en sigte.
Papilloterne serveres uåbnede på tallerkener med saucen ved siden af.

 
VIN FORSLAG: Bordeaux Medoc el. Beaune.

 
Se andre gode opskrifter med Vildænder

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her