Hvis tiden er rigtig
knap, behøver du ikke engang selv at tilberede kyllingerne. De kan købes
grillstegte og varme mange steder. Men det er god økonomi at stege selv, især
hvis man har købt kyllinger på tilbud.
Til 4 personer. +
rester til 1-2 dage. Tilberedningstid: ca 1½ time + evt. optøningstid for
frosset
fjerkræ
# Ingredienser
2-3 kyllinger
persille
smør
salt, peber fra
kværn
1-2 dl bouillon
* Tilberedning
1. Frosne kyllinger
skal optøes først og posen med indmad tages ud.
Kyllingeleveren kan
bruges i en postej og resten kan koges med i en suppe.
2. Tør kyllingerne
af med køkkenrulle og gnid dem ind- og udvendig med salt og groft peber.
Fyld dem med
rigeligt persille og en god klat smør (20-30 g).
Luk evt. åbningen
med en kødnål eller en tandstikker.
3. Læg kyllingerne i
bradepanden.
Fordel smørklatter over dem og sæt bradepanden i en varm ovn ved 250 °C i 15
min, til kyllingerne er gyldne.
Skru ned til 185 °C
og hæld lidt bouillon ved.
4. Dryp kyllingerne,
mens de steger.
Stegetiden er ca. 1½
time.
5. Kyllingerne kan
også steges i gryde.
Så brunes de i smør
på alle sider.
Vend dem med to
træskeer.
Der skal rask varme til.
Senere skrues der
ned for varmen, bouillonen hældes ved og der lægges låg på gryden.
Stegetiden er 45-60
min, alt efter kyllingernes størrelse.
Der bliver en dejlig
sauce ved denne fremgangsmåde.