Fiskefilet og skaldyr indbagt i filodej med ost og krydderurter. En fantastisk velsmagende forret der kan serveres på en bund af
sprød salat.
Forberedelsestid: 25 min. Kogetid: 35 min. Antal kuverter: 4
# Ingredienser
250 g fileter af hvid fisk uden ben
100 g kammuslinger
30 g smør
1 spsk citronsaft
1 spsk hvedemel
2,5 dl mælk
1,2 dl reven cheddarost
1 spsk hakket frisk purløg
1 spsk hakket frisk dild
200 g pillede kogte rejer
10 plader filodej
60 g smeltet smør
2 spsk birkes
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til 180 °C.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Skær fisken i strimler med en bredde på 1 cm.
Skyl kammuslingerne og fjern den brune streng,
men lad korallen sidde.
Varm smørret i en tykbundet gryde.
Kom fisk, muslinger og citronsaft i.
Steg det i 1 minut ved medium varme, eller
indtil fisk og muslinger er møre.
Tag dem op af gryden med en hulske og
hold dem varme.
2. Rør mel i gryden. Tilsæt mælk lidt ad gangen
under konstant omrøring i 3 min ved medium varme,
eller indtil blandingen koger og bliver tyk.
Kog videre i endnu 1 minut.
Rør ost, purløg, dild, fisk, muslinger og rejer i.
Tag gryden af varmen og dæk til med plastfolie.
3. Læg to plader dej på køkkenbordet.
Pensl hver plade med smeltet smør.
Læg den ene plade oven på den anden.
Skær dejen i fire lige store strimler med en skarp
kniv eller en saks.
Læg 2 spsk af blandingen for enden af hver strimmel.
Fold kanterne ind og rul dejen sammen.
Gentag med resten af dejen og blandingen.
Læg pakkerne med samlingen nedad på en smurt bageplade.
Pensl med smør og drys med birkes. Bag dem i 20 min.
Tips:
Saucen kan tilberedes en dag i forvejen.
Dæk den til med plastfolie og sæt den i køleskabet.
Når man bruger filodej, dækkes ubrugte plader til med
et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.
Variationer:
Alle slags fisk og skaldyr kan anvendes - prøv laksefileter.
Pynt med sesamfrø i stedet for birkes.
Kammusling og orange koral (rogn)
1.
2.
3.
Se alle de bedste opskrifter med fisk og kammuslinger
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.