Lækre sprøde ostepinde.
som oprindelig kommer fra Italien, hvor de næsten altid står fremme på
middagsbordet. Man nipper til dem, mens man venter på maden, eller man bruger
dem som tilbehør til supper og forretter.
Tid: 1 time, heraf
30 min + 15 min hvor dejen skal hæve og ca 15 min i ovnen. Antal: ca 35 stk.
# Ingredienser
1½ dl vand
25 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
2 dl reven lagret
ost
5½ dl hvedemel med
højt protein indhold fx manitoba
PENSLING:
æg
* Fremgangsmåde
1. Varm vandet til
fingervarmt (37 °C).
Smuldr gæren ud i
skålen.
Hæld vandet på og rør rundt til gæren er opløst.
2. Tilsæt olie,
salt, sukker, æg og reven ost.
3. Kom det meste af
hvedemelet i og ælt dejen smidig.
Drys lidt mel over
og lad dejen hæve under et klæde ca 30 minutter.
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
Dejen skal være
fast.
5. Tril dejen til
tynde stænger ca 25 cm lange.
6. Læg dem på en bageplade
med bagepapir.
Lad dem hæve uden
klæde ca 15 minutter.
7. Pensl dem med
sammenpisket æg.
Bag ved 200 °C ca 15
minutter.
8. Server
grissinierne til drinks, suppe eller salat.
Evt. kan man sno en
tynd skive parmaskinke rundt om.
Tips: Denne grissinidej kan fint laves i
foodprocessoren.
Anvend kniven og kør
ingredienserne til der dannes en dej, som slipper skålens kanter.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter
Se alle de bedste opskrifter med Snacks/sødt
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------