Smukke og meget
fristende små portionsdesserter. Efter en finere middag bliver de virkelig en
afslutning som vækker glæde! Ribsflødens syrlighed bryder perfekt af mod
marengsens sødme.
Tid: 1 time og 20
min, heraf 50 min i ovnen. 4 stk.
# Ingredienser
2 æggehvider
¾ dl sukker
1 dl piskefløde
2½ dl ribs
1 dl blåbær
1 spsk sukker
* Fremgangsmåde
1. Hæld æggehviderne
i en tør og fedtfri skål, så de kan piskes meget stive og luftige.
Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk til fast, hårdt skum.
Vend forsigtigt resten af sukkeret i.
2. Sprøjt massen ud
til 4 lige store cirkler på en bageplade med bagepapir.
Sprøjt derefter en
lidt høj kant på hver cirkel.
3. Bag midt i ovnen
ved 125 °C i 50 min. Marengsene skal være tørre og lette.
4. Pisk fløden til
skum.
Rens bærrene. Mix
halvdelen af ribsene til puré.
Smag til med sukker.
Rør det i fløden.
5. Fyld marengsene
med ribsfløde.
6. Drys blåbær og
resten af ribsene over.
Server straks.
Tips: Kan du ikke få friske bær, kan du sagtens
bruge frosne til denne dessert.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------