Mandelbrød - Nem opskrift
på to skønne brød, der får ekstra smag og saftighed fra mandlerne. Brødet
passer godt til meste, fx med smør, marmelade og...
2 stk.
# Ingredienser
25 g gær
¼ liter lunkent vand
¼ liter tykmælk
½ dl olie
1 tsk groft salt
75 g smuttede, grofthakkede mandler
100 g pastamel/durummel til pasta (ca. 1¾ dl)
ca. 650 g hvedemel
Pynt:
pastamel
* Tilberedning
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 2 stykker og form dem til 2 runde brød.
Læg brødene på en plade med bagepapir og
lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Rids eller klip brødene og drys med pastamel.
Bag mandelbrødene midt i ovnen i ca. 15 min ved 200 °C.
Derefter ca. 15 min ved indstilling på 225 °C.
Tips: Brødene kan også bages uden mandler
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.