Når dejen hæver i kurve,
får man dekorative mønstre på brødene. Anvend gerne forskellige kurve.
Her er et virkelig lækkert brød, Retten er nem og god
Tid: 2 tim., heraf
1½ time til hævning og 25 min i ovnen.
Brødene er fryseegnede.
Holdbarhed ca 9 mdr. Antal: 2 stk.
# Ingredienser
25 g gær
5 dl vand
1 spsk olie
1-2 tsk salt
4 dl sigtemel
ca 9 dl hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
2. Varm vand og olie
til fingervarme (37 °C).
3. Udrør gæren med lidt
af væsken. Tilsæt resten af væsken.
4. Tilsæt salt, sigtemel
og så meget af hvedemelet, at dejen bliver smidig og slipper skålen.
Ælt dejen i hånden eller
i maskine.
5. Drys med lidt mel
og lad dejen hæve under et klæde ca 1 time.
6. Ælt dejen igennem
med resten af melet, først i skålen og siden på bordet.
Form to runde brød og
læg dem i hver sin kurv, der er strøet med lidt mel.
7. Lad brødene hæve
ca 30 minutter.
8. Vend brødene ud på
en bageplade med bagepapir.
Bagekurven skal IKKE
med i ovnen.
9. Bag ved 225 °C i ca
25 minutter.
Lad brødene køle af på
en rist dækket med et klæde.
Bagekurv
Tips: I stedet for sigtemel kan du bruge grahamsmel.
Des uden kan dejen krydres
med 1 tsk basilikum eller kommen, hvis du vil have en lidt anden smag på brødet.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------