Her får du den nemme opskrift på en lækker kage med velsmagende søde kirsebær. Glæd dig til at nyde denne gode kirsebærkage.
Kan
tilberedes af børnekokke. Er fryseegnet. 1 kage - ca. 32 stykker
# Ingredienser
400 g søde kirsebær
250 g blødt smør
500 g sukker
4 æg (str. mellem)
450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
50 g kakao (ca. 1 dl)
4 tsk bagepulver
4 tsk vaniljesukker
1½ dl yoghurt naturel eller yoghurt med kirsebær
¼ litermælk
2 spsk kartoffelmel
Pynt:
flormelis
* Tilberedning
Skyl kirsebærrene og fjern sten og evt stilke.
Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
Pisk æggene i et ad gangen.
Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker.
Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen,
skiftevis med yoghurt og mælk.
Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og
vend dem forsigtigt i dejen.
Beklæd en bradepande (ca. 6x22x30 cm) med bagepapir
og fordel dejen heri.
Bag kirsebærkagen midt i ovnen i 1 time og 10 min ved 175 °C
Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af
bagepapiret.
Lad kagen køle af på en bagerist.
Tips: Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede,
afdryppede kirsebær.
Du kan servere kagen til dessert - ledsaget af vaniljeis
eller flødeskum.
Kagen kan også bages helt uden kirsebær.
Se alle de bedste opskrifter med Kage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.