En klassisk gang spaghetti bolognese, eller kødsauce, som mange
siger. Her er retten peppet op med ekstra grønsager for give et sundere måltid.
til 4 personer.
# Ingredienser
½ kg hakket oksekød
2 skiver (50 g)
røget spæk
4 porrer
4 store gulerødder
½ kg kartofler
½ l sødmælk
2 spsk maizenamel
1 tsk groft salt
1 spsk sur sennep
1 spsk sennepsfrø
(kan evt undværes)
¼ tsk groft peber
2 spsk rasp
1 snittet basilikum
(eller persille)
Tilbehør: Brød.
* Tilberedning
1.Tænd ovnen på 200 °C.
2. Gør grønsagerne i
stand, kog dem og
lad dem dryppe af
før de lægges i et ovnfast fad.
3. Skær spækket i
terninger og smelt dem af i en gryde.
Brun kødet i fedtet
og skil det ad med en gaffel.
4. Lav en jævning af
lidt af mælken og
melet og kom resten
af mælken på kødet.
Lad det koge og jævn
det.
5. Smag kødsaucen
godt til med sennep, salt og peber,
hæld den hen over
grønsagerne, drys rasp på og
sæt fadet i ovnen i
ca. 10 min eller til raspen er gyldnet.
6. Server retten med
rigeligt hakket persille henover.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.