Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 25 min. Ovntid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer
# Ingredienser
til Hvillinger, fyldte:
4 hvillinger (à ca 250 g)
Fyld:
1 gulerod
1 persillerod
1 løg
1 bdt persille
Endvidere:
2 salathoveder
1 usprøjtet citron
50 g smør
2 dl hvidvin, vand eller fiskebouillon, evt. en blanding
salt og peber
Ovnfast fad
Tandstikkere eller små kødnåle
*
Sådan laves Hvillinger, fyldte:
1. Rens hvillingerne. Klip gæller og finner af, men lad
hovedet blive på.
Skrab fiskene, skyl dem koldt og tør dem.
Skær en lomme fra ryggen på hver sin side af rygbenet og
klip benraden fri i begge ender. Fjern den.
2. Skræl guleroden og persilleroden og skær dem i meget små
tern.
Pil løget og hak det groft.
3. Smelt halvdelen af smørret i en gryde og svits grønsagerne
møre heri, uden at de bruner.
Hak persillen og vend den i. Krydr med salt og peber.
4. Fyld grønsagsblandingen i lommerne på fiskene.
Hold sammen med tandstikkere eller kødnåle.
5. Skyl salathovederne, slyng bladene tørre og skær dem i
strimler.
Skræl citronen tyndt og skær skrællen i fine strimler.
6. Smelt resten af smørret i en gryde og vend salatblade og
citronskal heri, til salaten falder sammen. Fjern citronskallerne.
7. Dæk bunden af et ovnfast fad med den citron- og
smørvendte salat, læg fiskene oven på og dryp dem med lidt citronsaft.
8. Hæld hvidvin (vand eller fiskebouillon) ved, læg alufolie
over fadet og sæt det i ovnen ca 20 min. ved 225 °C.
Server Flûtes, ris eller kartofler til.
Tips: Oftest købes hvillinger rensede, med hovedet
og finnerne på. Hvis de er skåret op i bugen, skal de holdes sammen med
kødnåle i både rygsiden og bugsiden.
Sådan laves Hvillinger, fyldte:
1. Rens hvillingerne. Klip gæller og finner af, men lad
hovedet blive på.
Skrab fiskene, skyl dem koldt og tør dem.
2. Skær en lomme fra ryggen på hver sin side af rygbenet og
klip benraden fri i begge ender. Fjern den.
3. Svits grønsagerne møre i halvdelen af smørret, uden at de
bruner.
Vend den hakkede persille i. Krydr med salt og peber.
4. Fyld grønsagsblandingen i lommerne på fiskene. Hold dem sammen
med kødnåle både fra rygsiden og bugsiden.
5. Skyl salathovederne, slyng bladene tørre og skær dem i
strimler.
Skræl citronen tyndt og skær skrællen i fine strimler.
6. Smelt resten af smørret i en gryde og vend salatblade og
citronskal heri.
Fjern citronskallerne.
7. Dæk bunden af et ovnfast fad med den citron- og smørvendte
salat, læg fiskene oven på og dryp dem med lidt citronsaft.
8. Hæld hvidvin, vand eller fiskebouillon ved og læg
alufolie over fadet og sæt det i ovnen ca 20 min ved 225 °C.
Se flere
opskrifter med Hvilling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------