Her giver du ørreden
en ekstra fin smag med en herligt cremet porresauce. Enkelt, men meget lækkert.
Det smager saftsuseme godt.
Tid: 45 min, heraf
30 min i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg havørred
1 lille porre
1 rødløg
½-1 tsk salt
2 dl tør hvidvin
1 dl vand
2 tsk Maizena
1 dl fløde 13%
2 spsk smør
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skrab og skyl
fisken. Skær den i skiver.
2. Rens porren og
skær den i tynde strimler. Pil løget, hak det fint.
3. Læg halvdelen af
porre og løg i et letsmurt ovnfast fad.
Fordel fisken ovenpå
og drys resten af porre og løg over.
Tilsæt salt, hvidvin
og vand.
4. Dæk med alufolie
og kog det i ovnen ved 200 °C i ca 30 min.
5. Anret den færdige
fisk på et serveringsfad.
6. Hæld
løgbouillonen i en gryde og bring det i kog.
Jævn med Maizena
udrørt i fløden.
Lad det koge et par
min.
Tilsæt smørret i
klumper og smag evt. til med salt og peber.
7. Hæld saucen over
fisken.
Server med knuste kartofler og en blandet grøn salat.
Tips: I stedet for havørred kan du bruge torsk. Gå
frem som anvist.
Hvis du tilbereder
retten i mikroovnen:
Gå frem som ovenfor,
men smør ikke fadet.
Dæk til og tilbered
ved 750W 7-10 min.
Lav saucen i gryde som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------