Duften alene gør den til en umådelig fristelse. Her er alle
de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag på forret, hovedret og
dessert nederst
Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 20 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
1 hel snapper, renset, afskællet og uden finner og hoved
100 g glasnudler
1 lille gulerod, skåret i tynde strimler
4 forårsløg, skåret i tynde strimler
1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
8 cm frisk ingefær, skåret i tynde strimler
0,6 dl
soyasauce
2 spsk sød
chilisauce
0,6 dl olie
30 g smør, skåret i terninger
Serveres med citroner og limefrugter, skåret i skiver
* Tilberedning
1. Rids korte snit ned langs en af fiskens sider med en
skarp kniv og løft kødet fra ribbenene.
Skær hen over halen. Vend fisken og gentag snittene.
Luk fisken op og læg den med skindsiden nedad på bordet.
Fjern rygraden med en køkkensaks eller en kniv.
2. Dæk nudlerne med kogende vand og lad dem stå i 10 min.
Dryp dem af og skyl dem i koldt vand.
Bland nudler, gulerod, løg, peberfrugt, ingefær, soyasauce
og chili.
3. Læg halvdelen af nudelblandingen på den ene halvdel af
fisken.
Fold fisken sammen og bind den sammen med en snor.
4. Læg fisken på folie dækket af bagepapir.
Overhæld den med olie og drys med smør.
Fold bagepapiret op for at holde på væden.
Grillsteg ved jævn- stærk varme i 15-20 min eller bag ved
200 °C i ca 15 min.
Vend en gang undervejs.
Server fisken med citron- og limeskiver og resten af
nudlerne.
Variant: Du
kan også grille en snapper efter en anden god opskrift HER
INFO: Snapper er en familie af periforme fisk, hovedsageligt saltvands,
men med nogle medlemmer, der lever i flodmundinger og spiser i ferskvand.
Familien omfatter omkring 113 arter. Nogle er vigtige madfisk. En af de mest
kendte er den røde snapper.
Prøv sammen med:
Forret: Paprikasuppe
med purløgsdumplings
Dessert: Citruscreme med
appelsin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.