Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 20 min. Hævetid i alt: ca 1½ time Bagetid: 15-20 min.
Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal:
3 stk.
# Ingredienser
til Flutes - Flûtes:
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
2 tsk salt
1 spsk olie
500 g hvedemel (ca 8
dl)
*
Sådan laves Flutes
- Flûtes:
1. Opløs gæren i
vandet (37 °C).
Tilsæt salt, olie og
hvedemel. Hold lidt mel tilbage, det er forskelligt, hvor meget mel dejen kan
tage.
Ælt godt, dejen skal
være glat og smidig og slippe fingrene.
Stil den til hævning
lunt og tildækket med et fugtigt klæde 1 time.
2. Tag dejen ud på
bordet og tryk luften ud af pen.
Del dejen i 3 lige
store dele og form dem til 3 lange brød.
Læg dem på smurt
plade og sno dem en gang, så holder de bedre faconen.
3. Lad dem efterhæve
dækket med et fugtigt klæde ca ½ time.
Rids flutene på skrå
med en meget skarp kniv eller et barberblad.
Pensl med vand og
stil flutene på en bageplade, der er letsmurt eller beklædt med bagepapir.
Sæt dem i den 225 °C
varme ovn og pensl dem med koldt vand et par gange under bagningen, som varer
15-20 min.
4. Tag flutene ud,
når de har fået en god farve, og lad dem svale af på en bagerist.
Tips: Flutene skal være så lange som muligt, så
tril dem ud i bagepladens længde, de trækker sig lidt sammen, når de lægges på
pladen.
Flutene kan drysses
med sesamfrø eller lidt groft salt.
Se også Baguette.
Kan fryses. Holdbarhed
ca 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Flutes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------